Fitness

Fitness onder begeleiding van FeelGood-trainers

Waarom krachttraining?

Heel veel mensen die een sportschool bezoeken, willen alleen cardio fitness doen, en lopen direct door naar de cardio machines. Vooral dames willen liever geen krachttraining doen. Als je dan vraagt waarom, is het antwoord: Ik wil geen spieren, Ik wil vet kwijt raken!! Hier vergist men zich dan ook, want vetverbranding in rust wordt bepaald door vetvrije spiermassa.

Hoe meer kg spieren iemand heeft, des te meer calorieën hij of zij verbrandt met simpel niets doen. Trainen met gewichten zorgt voor meer spiermassa, dus naast de calorieën die je verbrandt met de training zelf , versnel je de vetverbranding de rest van de dag. Iemand die met een dieet afvalt maar daarbij niet sport, verliest voor iedere kilo vet gemiddeld ook een kilo spiermassa.

Hoe raak je dan op een goede wijze vet kwijt? Eet iets minder calorieën dan je nodig hebt om op gewicht te blijven, zo’n 500 per dag gemiddeld, waarbij het goed is wat te schommelen zodat het lichaam zich niet kan aanpassen. Train drie keer per week stevig met gewichten om de spieren te versterken. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je er beter uit gaat zien. Doe daarnaast maximaal drie keer in de week cardio, het liefst in interval vorm, om je hartspier en conditie te verbeteren en wat extra vet te verbranden.